Avui: 09:00-13:30 h , 16:30-20:30 h 93 736 25 75 648 44 76 71
Temps de lectura 1 min.

Un cuidador dedica gran part del seu temps a ajudar una persona que necessita assistència per cuidar-se. És possible que aquesta persona requereixi atenció durant un procés determinat, per la recuperació d'una lesió, o de manera més prolongada per una malaltia crònica o una discapacitat.

En el dia a dia del pacient dependent, el cuidador es fa responsable de la major part de les activitats quotidianes que ha de fer el pacient, suposant això moltes vegades atendre tasques desconegudes per a ell i una càrrega emocional afegida. Potser és el teu cas. Si ets cuidador, recorda que la teva farmàcia et pot ajudar assessorant-te tant en la cura del pacient com en la teva pròpia. No esperis i demana el seu consell.

Cuidados para el cuidador

TIPS PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DEL CUIDADOR

I és que la tasca de cuidador moltes vegades fa que es prioritzi la salut del pacient, deixant de banda la del propi cuidador. Per evitar que això passi, et deixem uns tips que ajudaran a millorar la teva qualitat de vida si ets cuidador.

  1. Organitza les teves tasques diàries i setmanals. Els planners setmanals et poden ser de gran ajuda.
  2. Pensa el menú de tota la setmana per poder agilitzar i facilitar la teva compra. Practica el batchcooking, és a dir, cuina un dia diversos plats per no haver de fer-ho durant la setmana, assegurant un menú casolà i evitant plats precuinats.
  3. Demana a la farmàcia el servei SPD, i així assegura't de tenir ben organitzada la medicació setmanal que el pacient necessita.
  4. Sigues conscient de la realitat actual de la malaltia del teu ésser estimat i de quines seran les seves necessitats futures per poder anticipar-te.
  5. Relaciona't, comunica't i no t'aïlles. Parla de la teva situació amb el teu entorn i comparteix els sentiments i les preocupacions.
  6. Reserva temps per distreure't o relaxar-te fent alguna activitat que t'agradi.
  7. Procura respectar el teu descans i el teu ritme de son.
  8. La frustració, la ira i la culpa són sentiments normals en determinades situacions. Intenta analitzar què provoca aquestes emocions i què hi pots fer per evitar-les o gestionar-les millor.
  9. Fer exercici físic i mantenir l'activitat intel·lectual t’ajudarà a mantenir-te en bona forma.
  10. Busca ajuda per alliberar-te de les feines que et resultin més dures o difícils.

I compta amb consell professional sempre. La teva farmàcia sempre és a prop teu.