Avui: 09:00-13:30 h 93 736 25 75 648 44 76 71
Temps de lectura 1 min.

Mantens una bona postura corporal? Ja sigui assegut o dret, de vegades adoptem postures que poden resultar en un impacte negatiu per al nostre benestar i comportar, entre d'altres, que et faci mal l'esquena o el coll.

La bona notícia és que està a la teva mà evitar-ho en gran part, sent molt conscient de la teva postura i de com mantenir una bona higiene postural.

QUÈ ÉS LA HIGIENE POSTURAL

La higiene postural són totes les recomanacions i correccions posturals en les activitats quotidianes, ja sigui estant quiets o en moviment, i que t'ajuden a corregir mals hàbits que a la llarga puguin derivar en trastorns musculoesquelètics.

Saber com és més adequat girar el cos, com ajupir-te; o si has de creuar les cames en asseure't són alguns dels consells que t'hi ajudaran. Aksai Badal, fisioterapeuta col·legiat, respon a aquestes i altres preguntes que t'ajudaran a mantenir una bona postura corporal en el següent vídeo.

CONSEQÜÈNCIES D'UNA MALA HIGIENE POSTURAL

Pot semblar una cosa molt obvia, però si no tens en compte la teva postura corporal, a la llarga pot implicar conseqüències com dolors lumbars, o a la part dorsal o cervical, a més d'un risc de lesions més gran en no distribuir bé el pes del cos, entre d'altres.

Mentre que seguint aquests consells al teu dia a dia, previndràs lesions, dolors musculars i problemes de columna, així com sentir-te cansat o fatigat, aportant més equilibri i harmonia al teu cos.

Com ja saps, sempre és millor prevenir que guarir, per això en qualsevol activitat, ja sigui a la feina, estudiant o a casa, no deixis oblidada la teva postura. En cas que tinguis algun dubte o aquests consells no siguin suficients i aparegui el dolor, consulta amb un professional sanitari. Sempre tens una farmàcia a prop, segueix el consell.